Voor particulieren

Fiscale planning

Zelf zoeken

Voor professionals

Lees dit ook:

Aangifte erfbelasting

Hoe zit het met de Belastingdienst?

Als particulier maakt u de fiscale afhandeling van een erfenis natuurlijk niet al te vaak mee. En dat is maar goed ook, want er komt een hoop bij kijken en tijdige en correcte aangifte erfbelasting is van groot belang.


Hoeveel belasting
Als u erft dan betaalt u belasting over hetgeen u erft. Die belasting wordt erfbelasting genoemd. Allereerst is het natuurlijk heel belangrijk om te weten over welke zaken deze bijzondere belasting wordt geheven. En hoeveel. Gelden er bijvoorbeeld waarderingsregels voor inboedel, aandelen of een woning?


Bezwaar maken
Daarnaast wilt u natuurlijk graag weten of er vrijstellingen zijn en hoe hoog de erfbelasting is. Is het handig om uitstel aan te vragen (de aangifte erfbelasting moet uiterlijk acht maanden na het overlijden worden ingediend)? En, wanneer de aanslag eenmaal binnen is, kunt u daar dan nog bezwaar tegen maken?


Al dit soort vragen kan Erfrecht Jurist glashelder voor u beantwoorden. Wij kunnen u het complete fiscale traject uit handen nemen, maar voor een deelvraag alleen bent u ook van harte welkom. >> Zie ook: begeleidingsservice

 

Handige links:

Berekening erfbelasting:
www.belastingdienst.nl/reken/erfbelasting/

Wettelijke rente:
De tabel