Voor particulieren

Fiscale planning

Zelf zoeken

Voor professionals

Lees dit ook:

Executeur (-testamentair)

Wie neemt het heft in handen?

Vaak wordt een executeur (-testamentair) benoemd voor de afwikkeling van nalatenschappen. Die persoon kan mede-erfgenaam zijn, maar dat hoeft niet. De executeur ziet erop toe dat een nalatenschap correct wordt afgehandeld en is daar zelf ook actief in.


Huisdier
De taken van een executeur kunnen verder gaan dan de financiƫle, juridische en administratieve afwikkeling van een erfenis. Het kan ook gaan om simpele, maar zeker niet onbelangrijke dingen als ervoor zorgen dat een huisdier goed terecht komt. Kortom, alle zaken die nu eenmaal gedaan moeten worden.


Zelf regelen
Als erfgenaam kunt u te maken krijgen met een executeur, misschien bent u zelf benoemd of wilt u voor uzelf een executeur benoemen. Dan moet u weten wat diens plichten en bevoegdheden zijn. Antwoord krijgen op vragen als:
- welke informatie moet de executeur de erfgenamen geven?
- hebben alle executeurs dezelfde bevoegdheden?
- wat kunnen erfgenamen zelf nog regelen, zonder de executeur?
- wanneer is de executeur precies klaar met zijn werk?


Wilt u antwoord krijgen op deze of andere vragen, of overweegt u zelf een professionele executeur te benoemen? Neem dan eens contact op met Erfrecht Jurist. Wij kunnen u precies vertellen welke zorgen we u uit handen kunnen nemen.

 

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, gaat u akkoord met het gebruik hiervan.