Voor particulieren

Fiscale planning

Zelf zoeken

Voor professionals

Lees dit ook:

Fiscale Planning

Schenken en erven

Het is een fijne gedachte dat u dierbaren of goede doelen later blij kunt maken met uw nalatenschap. Maar, hoe meer iemand van u erft, hoe meer belasting er betaald moet worden. De erfbelasting kent namelijk een oplopend tarief.


Jaarlijkse schenking
Er zijn twee mogelijkheden voor uw nalatenschap. Of u schenkt tijdens uw leven al een deel, of de erfenis wordt letterlijk een nalatenschap. Het is natuurlijk goed om te weten bij welke van beide oplossingen de belastingdruk het laagst is. Maar ook is van belang wat ú het prettigst vindt: blije gezichten bij een jaarlijkse schenking?


Schenkingsplan
Natuurlijk kunt u jaarlijks de belastingvrije bedragen schenken, maar het is effectiever om een schenkingsplan te maken. Dan kijken we welk belastingtarief u nog acceptabel vindt en afhankelijk van het aantal jaren waarover u uw schenkingsplan wilt spreiden, doet u de schenkingen aan uw erfgenamen.

Of schenkt u liever een groter bedrag ineens, maar dan zonder de nadelen van het oplopende tarief van het schenkingsrecht? Met een goed schenkingsplan is dat mogelijk.


Erfrecht Jurist helpt u om een afgewogen keuze te maken bij de regeling van uw schenking en nalatenschap. Samen zetten we de fiscale én de emotionele aspecten van uw estate planning op een rij.

 

Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, gaat u akkoord met het gebruik hiervan.